• Informatieavond Senia leesgroepen
  Boekhandel Daan Nijman
  Dinsdag 17 april

  Aanvang 19.30 uur
  Entree: gratis

  Lezen doe je alleen, maar praten over een boek doe je samen.

  Lees je graag en wil je die ervaring delen met anderen in een groep? Hierbij kun je denken aan groepen over literatuur, geschiedenis of filosofie. Senia ondersteunt deze groepen en geeft donderdag 19 april vanaf 19.30 u. informatie hoe ze dat doet. Ter plekke kun je kijken of je al samen een groep kunt vormen en de eerste afspraken maken.
  De groepen zijn bedoeld voor jong en oud en de toegang is gratis.

 • Lezing Chris Beuker – Communistisch verzet in Friesland
  Boekhandel DaanNijman
  zaterdag 3 mei

  Aanvang 19.30 u.
  Entree: gratis

  Donderdag 3 mei komt Chris Beuker naar Roden om een lezing te geven over zijn onlangs uitgekomen boek: Communistisch verzet in Friesland. Het boek brengt voor het eerst een lang onderbelicht verleden tot leven. Indrukwekkende verhalen van moedige mensen. Naast grondig archiefonderzoek bevat dit boek veel persoonlijke herinneringen aan die dramatische periode. Chris Beuker was docent aan de Hanzehogeschool Groningen en deed jarenlang onderzoek naar deze vergeten geschiedenis.

 • Lezing Mathijs Deen – Over oude wegen
  Boekhandel DaanNijman
  zaterdag 12 mei

  Aanvang 15.30 u.
  Entree: gratis

  Mathijs Deen (1962), radiomaker en schrijver vertelt onder andere over zijn nieuwste boek ‘Over oude wegen’. Hij publiceerde verschillende romans en columnboeken. Zijn verhalenbundel, Brutus heeft honger, werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 verscheen van zijn hand het meesterwerk De Wadden. Zijn boek ‘Moeder doen’ is opnieuw uitgegeven onder de titel ‘Onder de mensen’ en begin dit jaar verscheen ‘Over oude wegen’ met acht historische verhalen over de wegen in Europa.

 • Paul Brood presenteert ‘De kleine geschiedenis van Drenthe’
  Boekhandel Daan Nijman
  zaterdag 1 september

  Aanvang: 16.00 u.
  Entree: gratis, aanmelden: femke@daannijman.nl

  Na het succes van ‘De kleine geschiedenis van Groningen’ volgt nu het gele dummie-boekje ‘De kleine geschiedenis van Drenthe’ met een overzicht van de historie van Drenthe. Paul Brood is archivaris en historicus bij het Nationaal Archief en kenner van de Drentse geschiedenis. Hij zette de belangrijkste feiten op een rij van de oudste provincie van Nederland, van de hunebedden tot de TT-Assen. Boekhandel Daan Nijman heeft Paul Brood uitgenodigd voor een presentatie en een Drentse boekenborrel met hapjes, drankjes, en muziek. Om het geheel af te maken verzorgt de auteur ook een heuse Drentse quiz.

   

   

 • Week van de alfabetisering Noordenveld
  Bibliotheken Norg,Peize en Roden
  3 t/m 9 september

  Verschillende aanvangstijden
  Entree: gratis

  Van 3 tot en met 8 september zijn er verschillende activiteiten op verschillende locaties  in de gemeente Noordenveld om lezen te stimuleren. Zoals nieuwe digitale snufjes bekijken en uitproberen in Norg op 3 september in de bus. Of het robotje ‘Botje Bij’ in actie zien in Peize. Woensdag komt burgemeester Klaas Smid voorlezen in Roden en op zaterdag 8 september zijn er heel veel activiteiten in de bibliotheek van Roden. Kijk op deze website voor tijden, plaatsen en meer informatie.

 • Saskia Goldschmidt en Louis Stiller samen naar Roden
  Wapen van Drenthe, Heerestraat 1 Roden
  18 oktober

  Aanvangstijd
  20.00 u. Entree: € 7,50

  Twee nieuwe romans van verschillende auteurs met dezelfde thematiek: de gevolgen van de aardgaswinning voor het Groningse platteland. Twee schrijvers, één gedachte. Louis Stiller – opgegroeid in Roden – schreef Gasland dat afgelopen augustus verscheen en Saskia Goldschmidts roman Schokland kwam in september uit. Op eigen initiatief komen zij 18 oktober samen naar Roden om elkaar aan te vullen, vragen te stellen, te beantwoorden en in debat te gaan met het publiek.

 • Lezing Angelien Coco Martin over ‘Blinkertjes’
  Boekhandel Daan Nijman, Heerestraat 87, Roden
  25 oktober

  Aanvangstijd
  19.30 u.
  Aanmelden graag vooraf bij
  femke@daannijman.nl Entree: gratis

  Ter ontspanning maakte Olga Lohle, de moeder van Angelien, aquarellen en pentekeningen, door de kleinkinderen tot “Blinkertjes” gedoopt. Angelien Coco Martin is te gast bij boekhandel Daan Nijman waar ze in een optimistische filosofische lezing, toelichting geeft op deze aquarellen en gedichten in het mooie uitgegeven cadeauboekje “Blinkertjes”.  Als u na afloop van de lezing het boekje aanschaft krijgt u er een setje van 5 kaarten gratis bij. Kom luisteren en verbaas u!

 • Alexander Münninghoff in Norg bij Tafel20
  Restaurant Tafel20, Westeind 7, Norg
  donderdag 15 november

  Aanvangstijd
  20.00 u. Entree: € 10,00

  Alexander Münninghoff is journalist en Ruslandkenner en komt in het kader van de maand van de geschiedenis een lezing geven over zijn bekende boek ‘De Stamhouder’ dat gaat over zijn eigen bijzonder familiegeschiedenis. Een Russische gravin als grootmoeder, een schatrijke spion voor de geallieerden als grootvader, een vader bij de Waffen SS, een moeder die hem na de oorlog ontvoert naar Duitsland, waarna hij door de grootvader terug-gekidnapt wordt.

 • Pauline Broekema
  Brinkhof, Dorpszaal Brinkhof, Brink 1, Norg
  donderdag 31 januari

  Aanvangstijd
  20.00 u.
  GAAT NIET DOOR!

  De lezing van Pauline Broekema in de Brinkhof in Norg gaat helaas niet door. De schrijfster heeft wegens ziekte onze afspraak af moeten zeggen.

  Iedereen die een entreekaart heeft gekocht kan met entreekaart terug naar het verkooppunt en krijgt geld terug.