• Informatieavond Senia leesgroepen
  Boekhandel Daan Nijman
  Dinsdag 17 april

  Aanvang 19.30 uur
  Entree: gratis

  Lezen doe je alleen, maar praten over een boek doe je samen.

  Lees je graag en wil je die ervaring delen met anderen in een groep? Hierbij kun je denken aan groepen over literatuur, geschiedenis of filosofie. Senia ondersteunt deze groepen en geeft donderdag 19 april vanaf 19.30 u. informatie hoe ze dat doet. Ter plekke kun je kijken of je al samen een groep kunt vormen en de eerste afspraken maken.
  De groepen zijn bedoeld voor jong en oud en de toegang is gratis.

 • Lezing Chris Beuker – Communistisch verzet in Friesland
  Boekhandel DaanNijman
  zaterdag 3 mei

  Aanvang 19.30 u.
  Entree: gratis

  Donderdag 3 mei komt Chris Beuker naar Roden om een lezing te geven over zijn onlangs uitgekomen boek: Communistisch verzet in Friesland. Het boek brengt voor het eerst een lang onderbelicht verleden tot leven. Indrukwekkende verhalen van moedige mensen. Naast grondig archiefonderzoek bevat dit boek veel persoonlijke herinneringen aan die dramatische periode. Chris Beuker was docent aan de Hanzehogeschool Groningen en deed jarenlang onderzoek naar deze vergeten geschiedenis.

 • Lezing Mathijs Deen – Over oude wegen
  Boekhandel DaanNijman
  zaterdag 12 mei

  Aanvang 15.30 u.
  Entree: gratis

  Mathijs Deen (1962), radiomaker en schrijver vertelt onder andere over zijn nieuwste boek ‘Over oude wegen’. Hij publiceerde verschillende romans en columnboeken. Zijn verhalenbundel, Brutus heeft honger, werd lovend ontvangen en genomineerd voor de AKO Literatuurprijs. In 2013 verscheen van zijn hand het meesterwerk De Wadden. Zijn boek ‘Moeder doen’ is opnieuw uitgegeven onder de titel ‘Onder de mensen’ en begin dit jaar verscheen ‘Over oude wegen’ met acht historische verhalen over de wegen in Europa.

 • Paul Brood presenteert ‘De kleine geschiedenis van Drenthe’
  Boekhandel Daan Nijman
  zaterdag 1 september

  Aanvang: 16.00 u.
  Entree: gratis, aanmelden: femke@daannijman.nl

  Na het succes van ‘De kleine geschiedenis van Groningen’ volgt nu het gele dummie-boekje ‘De kleine geschiedenis van Drenthe’ met een overzicht van de historie van Drenthe. Paul Brood is archivaris en historicus bij het Nationaal Archief en kenner van de Drentse geschiedenis. Hij zette de belangrijkste feiten op een rij van de oudste provincie van Nederland, van de hunebedden tot de TT-Assen. Boekhandel Daan Nijman heeft Paul Brood uitgenodigd voor een presentatie en een Drentse boekenborrel met hapjes, drankjes, en muziek. Om het geheel af te maken verzorgt de auteur ook een heuse Drentse quiz.

   

   

 • Week van de alfabetisering Noordenveld
  Bibliotheken Norg,Peize en Roden
  3 t/m 9 september

  Verschillende aanvangstijden
  Entree: gratis

  Van 3 tot en met 8 september zijn er verschillende activiteiten op verschillende locaties  in de gemeente Noordenveld om lezen te stimuleren. Zoals nieuwe digitale snufjes bekijken en uitproberen in Norg op 3 september in de bus. Of het robotje ‘Botje Bij’ in actie zien in Peize. Woensdag komt burgemeester Klaas Smid voorlezen in Roden en op zaterdag 8 september zijn er heel veel activiteiten in de bibliotheek van Roden. Kijk op deze website voor tijden, plaatsen en meer informatie.