Noordenveldleestgroep en Senia

Noordenveldleest is in 2017 in samenwerking met Senia gestart met leesgroepen. Een leesgroep voor wie van lezen houdt, voor wie graag eens op een andere manier naar een verhaal kijkt en zeker voor de lezer die het leuk vindt van gedachten te wisselen met andere liefhebbers. Iedereen kan meedoen, het leesplezier staat voorop. Als bonus organiseert Noordenveldleest lezingen die in verbinding staan met de gelezen boeken: óf de schrijver zelf komt langs óf iemand komt een thema uitdiepen.

Met dit nieuwe initiatief wil Noordenveldleest deelname aan een leesgroep toegankelijk maken voor iedereen. Aanmelden kan per groep of individueel bij Senia. De groep komt bijeen op een zelfgekozen locatie; het aantal deelnemers moet in relatie staan tot een prettig huiskamergevoel. Overigens biedt de bibliotheek in Roden ook ruimte aan in de ochtend- of avonduren. Met een eigen voorzitter of gespreksleider – per seizoen of per boek, wat maar het beste past – kan de leesgroep zelf aan de slag. Vaststaat dat ieder boek stof levert voor een gesprek: interessant, verrassend, diepgaand of luchtig en informatief.

Senia zorgt ieder jaar voor leeslijsten waaruit je een aantal titels kunt kiezen. Na aanmelding krijgt de groep de bijbehorende leeswijzers ter voorbereiding op de boekbespreking. Natuurlijk kan de groep altijd een beroep doen op de kennis en creativiteit van de organisatie bij het maken van een keuze.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@senia.nl

Noordenveldleest.nl is een initiatief van de openbare bibliotheken in Noordenveld, Boekhandel Daan Nijman en particulieren, met steun van A. Smith Grafische Vormgeving en De Krant, met als doel leesbevordering in de breedste zin van het woord in de gemeente Noordenveld.